Take a fresh look at your lifestyle.

Személyi hitel igénylése fedezet nélkül

0

A személyi hitel elsősorban annak köszönhetően rendkívül népszerű, hogy szabadon felhasználható és igényléséhez nincs szükség ingatlan fedezetre. A személyi hitelhez nem kell más, mint a jövedelemigazolás, ami azt jelenti, hogy az adós kizárólag a jövedelmével felel a hitelért. Az igényléshez kezest sem kérnek a bankok.

Személyi hitel igénylésénél a bankok nem kérnek beszámolást arról, hogy milyen célra lesz fordítva a pénzösszeg. Mivel számukra a jövedelem fedezet magasabb kockázatot jelent, mint egy ingatlan, a személyi hitel igényelhető összege néhány százezertől 5 millió forintig terjedhet. Az összeg nagysága határozza meg a futamidő hosszát, ami akár 8 év is lehet.

Hogy a személyi hitel fedezet nélkül igényelhető, lehetővé teszi, hogy bárki számára elérhető legyen, akinek rendszeres havi jövedelme van. A bankok általában kikötik, hogy az igénylőnek 3 vagy 6 hónapja kell, hogy állandó munkaviszonya legyen. Személyi hitelt fizetésre és nyugdíjra egyaránt fel lehet venni.

Bár valóban sok előnye van, a személyi hitel csak azoknak jó megoldás, akik biztos jövedelemmel rendelkeznek és nem okoz számukra gondot a magas kamatok vállalása. Mivel a személyi hitel a bankok számára az egyik legmagasabb kockázattal járó konstrukció, a magas kamatokkal igyekeznek kompenzálni a fizetni nem tudó adósok miatt elszenvedett hiányukat.

Leave A Reply

Your email address will not be published.