Take a fresh look at your lifestyle.

A lakáshitel igénylésének feltételei

0

A lakáshitelt elsősorban fiatalok veszik igénybe, akiknél a lakáskérdés első számú probléma. A lakáshitel ideális lehetőség lehet a számukra, de kizárólag abban az esetben, ha a vele járó kockázatot és terheket is vállalni tudják.

Hogy rászánjuk-e magunkat erre a nagy döntésre, a gazdasági helyzet kiszámíthatatlansága miatt is nehéz kérdés. Aki mégis mellette dönt, alaposan át kell gondolnia, hogy milyen összegű hitelt vesz fel, mekkora az a havi törlesztőrészlet, amit minden hónapban teljesíteni tud.

A bankok lakás hitelt néhány alapvető feltétel teljesülése esetén nyújtanak. Az egyik kritérium, hogy az igénylő ne szerepeljen a BAR listán. Ez kivétel nélkül igaz valamennyi bankra és pénzintézetre. Az igénylő csak akkor kaphat új hitelt, ha nevét a BAR listáról már legalább 1 éve törölték.

A másik feltétel a munkáltatói igazolás. Bár maga az ingatlan is fedezetet jelent, az igénylő fizetésképtelenné válása a bank számára sem előnyös. Ezért az igénylés elfogadása előtt a bankok valamennyi lehetséges módon vizsgálódnak az igénylő fizetésképességével kapcsolatban.

Az önerő is fontos tényező az igénylésnél. Ingatlant vásárolni kölcsön segítségével többnyire önrésszel lehetséges, de a magasabb havi jövedelemmel rendelkezők esetében ettől általában eltekintenek.

Lakás hitel igénylése előtt számba kell venni a biztosítékokat, a jövedelmet, hogy megalapozottan dönthessünk a hitellel járó terhekkel kapcsolatban.

Leave A Reply

Your email address will not be published.