Take a fresh look at your lifestyle.

Személyi hitel és személyi kölcsön – ugyanaz?

0

A személyi hitel és a személyi kölcsön között jelentős eltérés van, még ha a két fogalmat sokan hibásan egymás alternatívájaként is használják.

A személyi hitel egy olyan hitelkeret, mely bármikor rendelkezésünkre bocsátja a pénzt, akárcsak egy hitelkártya. A személyi kölcsön viszont egy átadott, rendelkezésre bocsájtott összeg, melynek törlesztése vagy egy összegben vagy havi részletekben történik.

A személyi hitel és a személyi kölcsön igénybe vétele egyaránt költségeket vonz maga után, tehát fizetős szolgáltatásokról van szó. A bankok számára a tárgyi fedezet nélküli személyi hitelek és kölcsönök nagy kockázatot jelentenek. Számukra a fedezetet az igénylő jövedelme adja, a munkaviszony azonban váratlanul is megszűnhet, a bank pedig ekkor nehezen tudja csak visszaszerezni a pénzét. A bank a kamatok megemelésével próbálja ellensúlyozni azt a veszteséget, amit a fizetésképtelenné vált adósok miatt szenved el.

A személyi hitel és a személyi kölcsön rövidtávú, ez csökkenti a fizetésképtelenné válás esélyeit. Igénylésükhöz nem szükséges tárgyi fedezet, csupán azon dokumentumok, melyek bizonyítják a foglalkoztatottságot. A bankok általában kikötik, hogy a munkaviszonynak mennyi ideje kell fennállnia.

Leave A Reply

Your email address will not be published.