Take a fresh look at your lifestyle.

Mekkora lehet a személyi hitel összege?

0

Személyi hitelek esetében a hitelkeret nagysága nem korlátlan. A kisebb összegű hitelekre még fedezetet jelent a jövedelem, azonban a nagyobb összegnél ehhez már ingatlanra van szükség. Nagyobb mértékű, több milliós kölcsönt ingatlan fedezet mellett lehet igényelni.

Ez a konstrukció a jelzáloghitel, ami szabadon felhasználható, azaz az igénylő nem tartozik bevallási kötelezettséggel a hitel felhasználásának célját illetően.

A bankok elvárásai között szerepel a jövedelem igazolása az ingatlan fedezet mellé. Ez csökkenti az esélyét az ingatlan elveszítésének, azaz az adóst is védi, ugyanakkor a bankok számára is előnyös, mivel kiküszöbölhetik vele az eljárások kellemetlenségeit.

Egy ingatlan eljelzálogosítása, azaz a személyi hitel ingatlan fedezetű felhasználása csak abban az esetben ajánlott, ha valakinek biztos jövedelme és ezenkívül stabil anyagi helyzete van. Nagyon vonzó lehetőség, hogy a hitelt szabadon fel lehet használni, ugyanakkor lehetséges, hogy találunk előnyösebb, alacsonyabb kockázattal járó konstrukciót.

Leave A Reply

Your email address will not be published.