Take a fresh look at your lifestyle.

Lehet-e személyi hitelt igényelni jövedelemigazolás nélkül?

0

Míg korábban kizárólag ingatlanfedezettel is lehetett igényelni a személyi hitelt, addig a szabályok szigorítása miatt ma már a jövedelemigazolás is elengedhetetlen hozzá.

A személyi hitel azonban továbbra is szabadon felhasználható, ez az egyik legfőbb oka annak, hogy sokan folyamodnak érte. Ehhez igazolni kell a jövedelmet, ami kizárja, hogy olyan igényeljék a személyi hitelt, akiknek nincs bejelentett munkaviszonyuk, állandó munkahelyük vagy kevesebb idő óta dolgoznak az adott munkehelyen, mint ahogy azt a bankok elvárják.

A bankok ugyanis megszabják, hogy hány havi munkaviszonynak kell fennállnia a hitel igényléséhez. Általában 6 hónapot kötnek ki, de ebben lehetnek eltérések a bankok között, időnként elég a 3 hónap is, míg máskor a minimum 1 éves munkaviszonyt jelent.

A 2012-es módosítások következtében az adós védettebb lett a fizetésképtelenséggel szemben. Mégpedig úgy, hogy az igénylés feltételeit szigorították, azaz ma már nem olyan egyszerű személyi hitelhez jutni, mint korábban. A személyi hitel azonban még mindig a legkönnyebben elérhető hitel típus, melynek feltétele a munkaviszony megléte és a biztos fizetőképesség. Csak azoknak javasolható az igénylés, akik számára a magasabb kamat nem jelent vállalhatatlan terhet.

Leave A Reply

Your email address will not be published.