Take a fresh look at your lifestyle.

Hogyan igényeljünk lakás hitelt?

0

A lakás hitel igénylése nem megy egyik percről a másikra. Hosszú folyamat ez, melynek végigjárásához türelemre is szükség lesz.

A lakás hitel igényléshez legelőször az ingatlant kell kiválasztani. Ez is elég hosszadalmas, hiszen mindenki a legjobb árakon szeretne neki tetsző és számára megfelelő nagyságú ingatlanhoz jutni. A választás során azt is figyelembe kell venni, hogy a vételár kifizetése mellett a hitel részletei is terhelnek minket, ennek tudatában pedig érdemes kompromisszumos döntést hozni és inkább lemondani bizonyos előnyökről az ingatlan tekintetében, mintsem túlvállalni magunkat.

Az ingatlan kiválasztását követően kerül sor annak megállapítására, hogy mekkora hitelt kell felvennünk – figyelembe véve természetesen az önrészt is. Ezután kezdhetjük el felkutatni a bankokat, amihez ajánlott a lakás hitel kalkulátorok használata.

A megfelelő bank kiválasztása után következik a dokumentumok beszerzése. A legfontosabb a munkáltatói igazolás, ami a legnagyobb biztosíték a bank számára az igénylő fizetőképességének szempontjából.

A bank elbírálja az igénylést és amennyiben az minden szempontból megfelel a követelményeknek, megköttetik a hitelszerződés. A hitel folyósítására mindezek után kerül sor.

Leave A Reply

Your email address will not be published.