Take a fresh look at your lifestyle.

Milyen költségekkel jár a lakás hitel igénylés?

0

A lakás hitel igénylése megköveteli az előzetes kalkulációt, tisztában kell lennünk azzal, hogy mekkora önrésszel tudunk beszállni az ingatlan vásárlásba, mennyibe kerül majd felújítani és berendezni a lakást. Ilyenkor minden forintot élére kell állítani.

Ezeken a kiadásokon felül azonban számolni kell a lakás hitel költségeivel is.

A bankok adminisztrációs költségei, az adásvételi szerződés megkötésének díja, a lakásvásárlási illeték további terheket jelentenek. Ezeket százalékosan határozzák meg. Az értékbecslés szintén plusz kiadást jelent, akár több tízezer forintot is fizethetünk érte.

A lakás hitelhez különböző dokumentumokat kell beszerezni, ez szintén pénzbe kerül. Ha a szerződést közjegyzői okiratba foglalva kötjük, további kiadással számolhatunk. Ezenkívül szükség van tulajdoni lapra, kertes háznál térképre, melyeknek díjai szintén a hiteligénylőt terhelik.

Ha szerencsénk van, a bankok akciók keretében átvállalják tőlünk ezeket a kiadásokat. Sokat takaríthatunk meg, ha ezt a szempontot is figyelembe vesszük a bank kiválasztásánál, hiszen a lakás hitellel járó költségek jelentős összeget tesznek ki.

Leave A Reply

Your email address will not be published.